Real Women Styling Project #4

In cadrul acestei parti a proiectului Real Women Styling ma adresez, in mod special, femeilor manager. Alaturi de mine o am pe Denisa, o femeie hotarata si ambitioasa, care indiferent de pe ce pozitie a pornit in cadrul unei firme a ajuns sa fie manager. Pe langa multa munca si atitudinea potrivita, in atingerea obiectivelor a ajutat-o de fiecare data si tinuta.

Potrivit studiilor, o prima impresie se formeaza in doar cateva secunda. Ceea ce spunem, cuvintele ce le rostim, cantaresc doar un procent de 7%, intonatia vocii 38%, iar limbajul non-verbal (expresia fetei, gesturi, pozitia corpului, aspectul general, tinuta, etc.) influenteaza intr-un procent de 55% formarea acestei prime impresii. Asadar, in mediul business e important sa profitam din plin de sansa pe care o avem de a lasa o impresie pozitiva unui potential client/partener de afaceri, intrucat e posibil ca o a doua sansa sa nu ni se ofere.

Tinuta potrivita Denisei am gasit-o in Showroom-ul StarShinerS din Shopping City Timisoara. Au o multime de costume superbe cu pantaloni, in culori vii sau pasteluri, numai bune pentru sezonul de primavara-vara. Ne-am hotarat sa alegem un costum intr-o nuanta de albastru electric, ce se potriveste perfect personalitatii Denisei.

In mediul business, dress code-ul e unul business formal. Daca va intrebati ce ar trebui sa purtati, am cateva sugestii de tinute potrivite pentru doamne:

  • Costume cu fusta sau pantaloni;
  • Rochii cu un croi clasic;
  • Fuste drepte sau tip creion purtate cu camasa/bluza din matase;
  • Salopete cu un croi clasic;
  • Pantofi inchisi in fata cu toc mediu (purtati cu dresuri); sandalele se accepta doar la cocktail-uri;
  • Lungimea ideala a fustei sau a rochiei e pana la genunchi;
  • Evita fustele scurte, decolteul adanc, spatele si umerii goi sau bijuteriile si accesoriile ostentative.

Culorile in nuante inchise sunt cele recomandate intrucat transmit profesionalism, putere, autoritate si seriozitate. Printre culorile preferate in mediul de afaceri regasim: alb, negru, violet, visiniu, maro, gri, albastru, bleumarin, verde, rosu (cu moderatie), pasteluri (in combinatie cu nuante mai inchise).

Crezi ca, in zilele noastre, dress code-ul specific mediul business se mai pastreaza?

***

Tinuta: Costum & geanta Showroom Starshiners din Shopping City Timisoara

Fotografii: Simona Nutu

***

 

Recommended Posts

Leave a Comment