Lectia de stil 2: mixurile de materiale si texturi

Cand iti alegi tinutele trebuie sa tii cont de mai multi factori: croi, textura, culoare, imprimeu, stralucire, s.a.m.d. Un alt aspect de care ar trebui sa tinem cont e materialul din care sunt confectionate piesele vestimentare ce alcatuiesc tinuta.

Regula dupa care mixam materialele e destul de simpla. Ceea ce ar trebui sa faci e sa alegi materiale contrastante, dar nu foarte diferite. Pentru a-ti usura munca ajuta sa ai ochiul antrenat si sa experimentezi mult pentru a putea intelege cum alegi materialele in asa fel incat look-ul sa fie unul reusit.

Nu e nimic gresit in a purta acelasi material din cap pana-n picioare. Insa, motivul pentru care ar trebui sa alegi haine din materiale diferite e ca acestea datorita texturii si felului lor diferit de a arata vor crea o combinatie interesanta din punct de vedere vizual.

Bumbacul e un material versatil ce poate lua orice forma, culoare si poate fi accesorizat cu usurinta. Bumbacul arata foarte bine in combinatie cu pielea, e ceva in dinamica celor doua materiale ce le face sa arate bine impreuna. O rochia lejera din bumbac poate fi purtata cu o jacheta din piele pe deasupra.

Catifeaua e un material fin, pe care il poti combina cu un alt material cu o textura mai dura. Un top din catifea cu umerii goi poate fi purtat cu o fusta din paiete. Ambele materiale sunt potrivite pentru tinute festive, insa diferenta dintre cele doua sta in textura diferita a materialelor.

Tweed-ul e un material dur ce trebuie combinat cu un material mai fin, dar care sa aiba cel putin la fel de multa prezenta ca si tweed-ul. Imi place combinatia dintre un sacou din catifea si o pereche de pantaloni din tweed. Un mix de feminin cu masculin pe care eu il gasesc atragator.

Matasea e un material fin ce arata bine in combinatie cu tricotajele. O rochie din matase arata senzational cu un sfeter din casmir. Chiar daca texturile celor doua materiale sunt diferite, ambele sunt la fel de rafinate.

Tu experimentezi cu texturile?

***

Tinuta mea: Rochie Zara, Sfeter Vero Moda, Pantofi Zara, Clutch Meli Melo

Foto: Anita Bejenaru

Recommended Posts

Leave a Comment