Istoria costumului din tweed Chanel

Nimic mai clasic decat un costum din 2 piese, confectionat din tweed, marca Chanel. Alegerea materialelor in creatiile lui Coco Chanel a fost inspirata din moda masculina. Dupa ce a imprumutat piese vestimentare de la iubitul ei, Ducele de Westminster, Chanel a realizat ca materialele respective de o calitate sofisticata s-ar mula perfect pe piesele vestimentare create de ea.

Incepand cu anul 1924, Chanel a produs tweed-ul folosit in creatiile sale la o fabrica din Scotia. In alegerea culorilor incluse in colectiile ei s-a lasat inspirata de paleta de culori specifica mediului rural scotian.

 

Trendul pieselor vestimentare din tweed s-a raspandit cu repeziciune in urma unui pictorial cu actrita Ina Claire ce a purtat o rochie din tweed maro semnata Chanel. Look-ul a devenit popular printre casele de moda haute couture din Paris si de atunci e nelipsit de pe podium.

In anii ’30, Chanel a schimbat fabrica scotiana cu una din nordul Frantei si a inceput sa combine tweed-ul cu lana, matase, mohair si bumbac pentru a conferi un plus de stil tinutelor. Pentru a-l face si mai atractiv, Coco a captusit tweed-ul cu matase si a adaugat lanturi fine in tesatura pentru a-i da greutatea necesara.

Astazi, tweed-ul ramane parte semnificativa din istoria Chanel si se produce in Maison Lesage din Paris. De-a lungul timpului, fibrele artificiale si decorative au ajuns sa fie adaugate in tesatura traditionala din tweed. In mainile lui Karl Lagerfeld, tweed-ul a fost in permanenta reinterpretat si a devenit mai usor, dar si mai sofisticat.

Modul in care Karl Lagerfeld a reusit sa reinterpreteze materialul traditional pentru a se mula perfect pe femeia secolului XXI cred ca ar fi si pe placul lui Coco Chanel.

***

Tinuta mea: Costum tweed Zara, Helanca Zara, Botine Zara, Geanta Zara, Sapca H&M

Foto: Anita Bejenaru (Facebook & site)

 

 

Recommended Posts

Leave a Comment