Determina-ti corect marimea la sutien

Marimea necorespunzatoare si/sau modelul nepotrivit de sutien iti pot distruge tinuta si creeaza disconfort. Din fericire, e usor sa iti determini singura marimea la sutien. Mai mult de atat, alegerea unui model ce iti permite sa te simti confortabil devine floare la ureche odata ce stii ce cauti. Cu putina implicare din partea ta, poti alege sutienul perfect pentru orice ocazie.

Pasi pentru determinarea marimii sutienului

1. Pune-ti un sutien fara burete/cupa sau nu purta sutien deloc

2. Masoara-ti cu ajutorul unui centimetru de croitorie dimensiunea toracelui sub sani. Tine centimentrul cat mai fix in apropierea pielii. Uita-te in oglinda cand faci aceasta masuratoare si asigura-te ca centimetrul e paralel cu podeaua si sta drept in jurul toracelui. In caz contrar nu vei obtine o masuratoare corecta.

Dimensiunea toracelui reprezinta cifra din marimea sutienului. In cazul in care vei obtine un numar impar (ex. 83 cm), atunci va trebui sa probezi atat marimea 80, cat si marimea 85 la sutien si sa o alegi pe cea mai potrivita. De cele mai multe ori rotunjind in sus vei obtine marimea potrivita, dar nu de fiecare data. Marimea la sutien e intotdeauna un numar par ce creste din 5 in 5 cm (65, 70, 75, 80, 85 … 120). Daca obtii un numar cu virgula, rotunjeste-l in sus pana la urmatorul numar intreg par.

3. Pentru determinarea cupei la sutien masoara circumferinta bustului peste partea cea mai proeminenta a sanilor.

 

Daca obtii un numar cu virgula, rotunjeste-l in sus. Si de data aceasta asigura-te ca centimetrul sta drept in jurul bustului, dar nu prea stramt.

4. Diferenta dintre circumferinta bustului si cea a toracelui reprezinta cupa sutienului exprimata in litere potrivit tabelului.

 

 

Exemplu calcul marime sutien:

Circumferinta torace = 83 cm

Circumferinta bust = 100 cm

Diferenta = 100 cm – 83 cm = 17 cm (cupa C)

Marime sutien = 85 C

Ca si in cazul hainelor, fiecare brand de lenjerie produce potrivit propriului sau tabel de marimi. Chiar daca nu vei avea aceeasi marime la fiecare brand, ajuta sa iti cunosti dimensiunile. Vei putea sa le transpui in propriul lor tabel de marimi.

Alte aspecte de care trebuie sa tii cont cand iti alegi sutienul

  • cupa sutienului imbraca sanul, fara a-l turti; sanul nu iese din cupa in partile laterale sau pe deasupra intr-un mod inestetic
  • banda din spate e la acelasi nivel cu cupele, adica pe mijlocul spatelui; daca banda se ridica inspre omoplati inseamna ca sutienul este prea mare, iar daca banda lasa urme pe piele acesta e prea mic
  • sutienul trebuie sa iti fie bun cand il inchizi la cea mai larga inchizatoare, deoarece in timp materialul se va lasa si acesta se va largi; atunci vei fi nevoita sa treci la a doua si chiar ultima inchizatoare
  • breteaua nu trebuie sa fie nici prea larga (sa cada de pe umeri), dar nici prea stramta (sa lase urme pe piele)
  • cand cupa sutienului e prea mica, acesta nu va sta fix pe osul sternului in partea centrala din fata
  • cand cupa e prea mare ramane un spatiu intre cupa sutienului si san

Tu stii ce marime porti la sutien?

Surse foto: pinterest.com, marketwatch.com

 

Recommended Posts

Leave a Comment