3 pasi simpli pentru a depasi impasul vestimentar

Fiecare dintre noi a trecut macar o data printr-un impas vestimentar. Care sunt „simptomele”? Esti foarte plictisita de stilul tau, cumperi in permanenta acelasi gen de haine si esti complet lipsita de inspiratie. Cu alte cuvinte, te invarti intr-un cerc vicios!

Stiu ca in aceste momente toate ne dorim o solutie magica dar, asa cum se intampla de cele mai multe ori, solutia e chiar in mainile noastre. Dupa ce ai identificat situatia in care te afli, urmand acesti pasi simpli, te asigur ca vei depasi cu succes acest moment nefericit si te vei regasi in hainele pe care le porti:

1. Inspira-te de la cei din jur !

Inspira-te de la fashion editori, fashion bloggeri, persoane publice, din revistele de moda, de la colegii tai si oamenii de pe strada. Fii atenta la felul in care se imbraca cei din jur, fa window shopping si identifica acele piese vestimentare care iti plac (nu te gandi daca tie ti-ar veni bine sau nu, respectiv daca ti s-ar potrivi ca stil ori ba). De cate ori nu te surprinzi spunand: „Wooow, ce rochie! Da, dar pe mine sigur nu ar veni bine!” Renunta la toate aceste limite pe care ti le pui si retine acele piese vestimentare sau chiar fa-le o poza. Aceasta e faza de research! 😉

2. Probeaza toate hainele care iti plac!

Dupa ce ai facut research, urmatorul pas e sa mergi in magazine si sa probezi toate acele haine care ti-au placut. Daca nu iti poti da seama cu usurinta daca haina iti vine bine sau nu, cumpar-o, mergi acasa si incearca sa o integrezi in diferite tinute (chiar daca asta inseamna sa copiezi un look care iti place). Acum ai posibilitatea sa returnezi hainele cumparate in 30 zile lucratoare, daca pastrezi bonul fiscal si nu le tai eticheta, in majoritatea magazinelor.

Daca tot nu esti sigura in ce masura ti se potriveste noul look, iti propun sa ceri parerea uneia sau mai multor persoane de incredere. Cu siguranta vor remarca o schimbare pozitiva in stilul tau vestimentar. Pornim de multe ori cu ideea ca: „Mie sigur nu mi s-ar potrivi…”, incat nu mai vedem nici ceea ce e evident. De aceea, o parere obiectiva ne-ar fi de un real folos in aceste momente.

3. Iesi din zona ta de confort!

Cred ca ar fi trebuit sa incep cu asta… :-)) Stiu ca suna ciudat, insa chiar si atunci cand vine vorba despre stil vestimentar preferam sa stam la loc caldut, in zona noastra de confort. De ce crezi ca alegeam sa facem asta? De frica sa nu gresim! Da, ne e teama de ce vor spune altii daca indraznim prea mult sau facem alegeri vestimentare mai putin inspirate.

Vrei sa stii care e parerea mea? Mai bine incerci, gresesti, inveti, iti imbunatatesti in permanenta stilul vestimentar, decat sa ai un stil aproape insesizabil. Stii cum se spune: „Viata e prea scurta ca sa purtam haine plictisitoare!” Deci, indrazneste! 😉

Chiar daca nu iti vine sa crezi, si eu am trecut prin asta. De regula, acest impas coincidea cu o stare de blazare intr-un alt domeniu al vietii mele: fie ca era vorba despre viata personala sau cea profesionala. Insa, am invatat sa devin constienta, sa identific asa-zisa „problema” si pe propria-mi piele am descoperit ca acesti pasi chiar functioneaza.

Sper sa iti fie de folos! Mi-as dori sa imi spui daca i-ai aplicat si care a fost rezultatul. 🙂

 

 

 

Recommended Posts

Leave a Comment